2012-12-04 09:31 Servicefönster 4/12

Idag, den 4/12 2012, är det dags för denna månads planerade servicefönster. Från kl. 22:00 och framåt kommer våra drifttekniker att utföra ett antal uppgraderingar och förbättringar i vår tekniska miljö. Dessa uppgraderingar är testade sedan tidigare, vi har flera tekniker på plats och möjlighet att agera snabbt vid oförutsedda händelser.

Här är en förteckning över de arbeten som är planerade idag:

– Uppgradering av PHP

PHP ska uppgraderas på våra Linux-baserade webbservrar. Det medför kortare avbrott (ca 5 min) vid omstart av dessa tjänster, vilket påverkar PHP-baserade hemsidor.

– Uppgradering av VPS-miljö

Det underliggande systemet för vår nya PHP-miljö ska uppgraderas. Det medför avbrott om ca 30-40 min pga omstart av system, vilket påverkar kunder med VPS:er som är 6 månader eller nyare.

– Uppdateringar Windows-servrar med drifttjänst

Vi ska utföra ett antal rekommenderade säkerhetsuppdateringar på våra Windows-servrar med drifttjänst. Det medför ett avbrott (ca 10-15 min) vid uppdatering och omstart av respektive server.

– Uppgradering av backupmiljö

Backupmiljön för vår backuptjänst Online Backup ska säkerhets- och funktionsuppgraderas. Det beräknas ta 30-40 min och under denna tid är berörda backuptjänster otillgängliga.

– Uppgradering av www8

Den Linux-baserade webbservern www8 ska uppgraderas, för förbättrad prestanda och tillgänglighet. Detta medför ett avbrott om ca 30-40 min och berör hemsidor på denna server.

Mer information om detta servicefönster finns även i vår blogg: Planerat servicefönster, tisdag 4/12

Uppdaterat kl 01:30 Servicefönster klart och avslutat.

Senast ändrad av Jonathan Sulo
Gå till startsidan