2013-03-04 15:41 Servicefönster 5/3

En ny månad innebär ett nytt servicefönster hos oss. Detta servicefönster är planerat till tisdag 5/3 från kl. 23:00.

Följande aktiviteter är planerade till detta servicefönster:

– Uppdatering av webbservrar (Linux). Byte av serverkärna, för utökad funktionalitet och ökad säkerhet. Berör samtliga webbservrar med Linux för våra webbhotellskunder och Linux-servrar med drifttjänst. Beräknad nedtid/server: ca 30 min.

– Uppdatering Windows-noder + servrar (VMN01-03 + VN01-09). Uppdateras med de senaste säkerhets- och funktionsuppdateringarna. Berör kunder med Windows webbhotell. Beräknad nedtid/server: 5-10 min.

– Uppdatering Windows-servrar med drifttjänst. Samtliga Windows-servrar med drifttjänst kommer att uppdateras med de senaste säkerhets- och funktionsuppdateringarna. Beräknad nedtid/server: 5-10 min.

– Uppdatering av webbservrar (Windows). Installation av säkerhetsuppdateringar. Berör webbhotellskunder med Windows-konton. Beräknad nedtid/server: 5-10 min.

– Uppdatering MS SQL-servrar (MSSQL1 + MSSQL2). Säkerhets- och funktionsuppdatering. Berör kunder med MS SQL-databaser. Beräknad nedtid/server: 5-10 min.

– Blockering av utgående SMTP på webbservrar och servrar med drifttjänst (Linux). Se tidigare information om detta i vår blogg: Nya SMTP-regler på webbservrar

– Övriga uppdateringar. Vi planerar att uppdatera delar av vår backuplösning samt enskilda kundservrar (som har informerats separat om detta). Dessa uppdateringar berör dock inte våra kunder generellt.

Som vanligt, under våra servicefönster, så har vi ett flertal tekniker på plats med möjlighet att snabbt agera och någonting oväntat inträffar.

Senast ändrad av Jonathan Sulo
Gå till startsidan