2013-03-15 20:20 Nätverksstörning (DDoS)

Vi upplever en störning i vårt nätverk. Inga servrar ligger nere, men de är svåra att nå just nu. Våra tekniker undersöker detta.

Nätverksstörningen är avhjälpt.

Mer information

Vi blev i kväll utsatta för den mest kraftfulla DDoS-attack som vi någonsin har upplevt. Denna attack orsakade stora störningar i vårt nätverk mellan 20:00 – 22:30. Attacken var riktad mot fsdata.se, vilket inte har skett tidigare. När vi blir utsatta för DDoS-attacker så är de vanligtvis riktade mot någon kund/annan server hos oss. Dessa attacker brukar våra brandväggar kunna hantera (de har stoppat 10 000-tals DDoS-attacker det senaste halvåret).

Kvällens DDoS-attack kom från servrar utomlands. Med hjälp av vår nätverksleverantör, Telia, lyckades vi lösa detta. Målsättningen är att vi själva ska kunna hantera och stoppa sådana här kraftfulla DDoS-attacker. Detta var dock en väldigt oväntad och extremt kraftfull attack.

Information om störningen publicerades på vår hemsida, men då vårt nätverk inte fungerade ordentligt så fick få kunder denna information. Vi kommer omgående att se till att vår driftstatus är tillgänglig även om vårt nätverk inte fungerar. Information om störningen publicerades även fortlöpande på Facebook och Twitter.

Vi får avslutningsvis beklaga de störningar som denna DDoS-attack orsakade våra kunder. Vi tar sådana här attacker på största allvar, vi har redan investerat i en väldigt kraftfull brandväggslösning (som brukar stoppa DDoS-attacker) och vi fortsätter arbeta mot ett avbrottsfritt nätverk med högsta prioritet.

Senast ändrad av Mattias Almén
Gå till startsidan