2013-09-02 10:38 Servicefönster 3/9

Som vanligt vid varje ny månad så är det nu dags för ett planerat servicefönster hos oss. Denna månads servicefönster kommer att påbörjas tisdag 3/9 från kl. 23:00. Servicefönstret innehåller ett antal uppdateringar i vår tekniska miljö, som medför högre säkerhet och bättre prestanda för våra kunders tjänster.

Detta är planerat till månadens servicefönster:

– Uppdatering av PHP. Vi uppdaterar våra Linuxbaserade webbservrar till PHP 5.3.27, 5.4.19 och 5.5.3. Uppdateringarna innehåller främst säkerhets- och buggfixar. Uppdateringarna ska vara bakåtkompatibla. Beräknad nedtid/server: < 1 min.

– Byte av lagringslösning för vissa VPS:er. Vi kommer att byta lagringsmiljö för ett antal VPS-kunder hos oss. Dessa kunder har tidigare informerats via e-post. Bytet innebär en omstart av VPS. Beräknad nedtid/server varierar beroende på mängd lagrad data, bör dock inte bli mer än ~ 30 min.

– Uppdatering av webbservrar (Windows). Installation av säkerhetsuppdateringar. Berör webbhotellskunder med Windows-konton samt kunder med Windows-servrar och vår drifttjänst. Beräknad nedtid/server: 5-10 min.

– Uppdatering MS SQL-servrar (MSSQL1 + MSSQL2). Säkerhets- och funktionsuppdatering. Berör kunder med MS SQL-databaser. Beräknad nedtid/server: 5-10 min.

Vi har ett flertal tekniker på plats under detta servicefönster som kan vidta åtgärder vid behov.

Senast ändrad av Jonathan Sulo
Gå till startsidan