2013-10-01 12:03 Servicefönster 1/10

Vi är framme vid en ny månad, oktober, vilket innebär att vi har ett nytt planerat servicefönster hos oss. Under detta servicefönster utför våra tekniker ett stort antal uppdateringar och förbättringar i vår tekniska miljö, till nytta för våra kunders säkerhet, stabilitet och prestanda.

Månadens servicefönster är planerat till tisdag 1/10, från kl. 23:00. Här är en kort sammanfattning av de aktiviteter som är planerade till detta servicefönster:

– Uppgradering av PHP. Vi uppgraderar PHP 5.4.19 till 5.4.20 och PHP 5.5.3 till 5.5.4 på våra Linuxbaserade webbservrar. Båda dessa uppgraderingar löser tidigare buggar/säkerhetshål och ska vara fullt bakåtkompatibla. Beräknad nedtid/server: 5-10 min.

– Uppdatering av webbservrar (Windows). Installation av säkerhetsuppdateringar. Berör webbhotellskunder med Windows-konton. Beräknad nedtid/server: 5-10 min.

– Uppdatering MS SQL-servrar (MSSQL1 + MSSQL2). Säkerhets- och funktionsuppdatering. Berör kunder med MS SQL-databaser. Beräknad nedtid/server: 5-10 min.

– Omstart av VPS-noder. Vi behöver starta om ett antal VPS-noder, som hanterar servrar i vår nya VPS-miljö. Det är sista delen av ett tidigare, väldigt omfattande, migreringsarbete. Omstarten berör ca 100 VPS-servrar. Beräknad nedtid/server: 5-10 min.

– Kontroll av MySQL-server 16. Vi behöver stänga ned och kontrollera denna MySQL-server mer ingående, efter tidigare störning. Detta påverkar kunder med hemsidor kopplade till mysql16.fsdata.se. Om möjligt, använd en cachefunktion för era hemsidor under detta arbete (för att undvika avbrott). Beräknad nedtid: ca 2 timmar.

Vi har som vanligt, vid våra servicefönster, flera tekniker på plats som kan vidta snabba åtgärder vid behov.

Senast ändrad av Jonathan Sulo
Gå till startsidan