2013-11-19 13:00 Driftstörning e-post (SMTP)

Vi har under tisdag 19/11 upplevt en driftstörning på e-posttjänsterna för våra kunder. Störningen innebär att leverans av e-post fördröjs (att skicka/ta emot). Ingen e-post går dock förlorad pga denna störning.

Vi får givetvis beklaga störningen. Våra tekniker arbetar intensivt med att lösa detta.

Uppdatering 20/11 kl. 03:20: Problemet ska nu vara avhjälpt och e-posten ska fungera som vanligt.

Uppdatering 20/11 kl. 08:17: Problemet har återuppstått. Felsökning pågår.

Uppdatering 20/11 kl. 09:37: Igår kväll/natt tog vi in hjälp av tekniker från Microsoft i USA och vi har fortsatt samarbete med dem. Problemet med fördröjningen av e-posten uppstår någon/några gånger varje timme och kräver ett manuellt ingrepp för att lösas (vilket våra tekniker utför). Våra tekniker arbetar oavbrutet för att lösa detta permanent och så snart vi har ytterligare information så kommer vi att lägga ut det här.

Uppdatering 20/11 kl. 15:29: Vi har lyckats stabilisera e-posttjänsterna för våra kunder sedan ca kl. 12:10. Sedan dess har dessa tjänster fungerat utan avbrott eller fördröjningar av e-post. Våra tekniker har, i samarbete med Microsoft, hittat orsaken till störningen och arbetar på en permanent lösning. Så snart allt är helt klart så meddelar vi detta.

Senast ändrad av Jonathan Sulo
Gå till startsidan