2013-12-03 09:53 Servicefönster 3/12

Vi kommer att genomföra ett sedvanligt planerat servicefönster tisdag 3/12 från kl. 23:00. Under servicefönstret genomför vi uppgraderingar i vår tekniska miljö för att ge våra kunder säkrare, snabbare och mer tillgängliga tjänster.

Här är några av de uppgraderingar som kommer att ske under detta servicefönster:

– Uppgradering av kontrollpanel. Vi kommer att genomföra en uppgradering av vår kontrollpanel till en bättre plattform. Under detta arbete kommer kontrollpanelen inte att vara tillgänglig. När uppgraderingen är klar så kommer kontrollpanelen att vara ännu snabbare för våra kunder. Beräknad nedtid: ca 1 timme.

– Uppdatering av PHP. Vi kommer att uppdatera PHP på våra Linuxbaserade webbservrar, från version 5.4.21 till 5.4.22 och från version 5.5.5 till 5.5.6. Beräknad nedtid/server: ingen nedtid.

– Optimering av webbservrar. Vi kommer att aktivera Apache-modulen mod_deflate och zlib.output_compression för PHP som standard på våra Linuxbaserade webbservrar. Detta kommer att snabba upp våra kunders hemsidor rätt markant, då de komprimeras (förminskas) för besökare. Beräknad nedtid/server: < 1 minut.

– Uppgradering av FTP-mjukvara. Vi kommer att uppgradera mjukvaran för FTP-servertjänsterna hos oss. Den nya mjukvaran erbjuder, förutom FTP/SFTP (som vi har sedan tidigare), stöd för FTPS (FTP över SSL/TLS). Detta kommer ge våra kunder ytterligare säkerhet vid överföring av filer till våra servrar. Beräknad nedtid/server: < 1 minut.

Läs mer om ovanstående uppgradering i vår blogg: Säkrare inloggning mot våra servrar

– Uppdatering av webbservrar (Windows). Installation av säkerhetsuppdateringar. Berör webbhotellskunder med Windows-konton samt kunder med Windows-servrar och vår drifttjänst. Beräknad nedtid/server: 5-10 min.

Vi har som vanligt ett flertal tekniker på plats under detta servicefönster, som kan vidta åtgärder vid behov.

Senast ändrad av Jonathan Sulo
Gå till startsidan