2014-04-07 10:14 Google blockerade av Spamcop

En/flera av Googles e-postservrar har blivit blockerade av spamfiltertjänsten Spamcop, som vi använder i vår e-postmiljö. Detta innebär att det kan vara svårt att skicka e-post från Gmail/Google Apps e-posttjänst till kunder med e-post hos oss (och miljontals andra e-postanvändare som använder Spamcop).

Detta fel beror inte på FS Data eller vår e-posttjänst. Detta fel beror på att Google har blockerats av Spamcop. Vi kan inte lösa detta, utan det är något som Google måste åtgärda. Så snart de har gjort det så kommer det åter vara möjligt att skicka e-post mellan Gmail/Google Apps och våra e-postkunder.

Här är ett exempel på det felmeddelande som uppstår:

Delivery to the following recipient failed permanently:

fornamn.efternamn@mindoman.se

Technical details of permanent failure:
Google tried to deliver your message, but it was rejected by the server for the recipient domain mindoman.se by mail-gw01.fsdata.se. [195.35.82.79].

Spamcop är en av världens största tjänster för skydd mot skräppost/spam. Här är en länk till Spamcops listning av en av Googles e-postservrar: http://www.spamcop.net/w3m?action=checkblock&ip=209.85.215.43

Uppdatering 8/4 kl. 11:00 – Vi beklagar att detta fel inte är åtgärdat av Google än. Google är dock medvetna om felet och de har en dialog med Spamcop för att lösa detta: https://productforums.google.com/forum/#!topic/gmail/Lp_yylgKJ24[1-25-true]. Det är väldigt många e-postanvändare över hela världen som berörs av detta.

Senast ändrad av Jonathan Sulo
Gå till startsidan