2014-05-16 08:42 E-postköer (Exchange)

Vi upplever just nu köer för leverans av e-postmeddelanden i vår e-postmiljö (Exchange). Leverans av e-post sker, om än med fördröjningar. Ingen e-post går förlorad pga detta, utan alla e-postmeddelanden kommer att levereras. Våra tekniker arbetar för att lösa detta snarast möjligt.

Uppdatering 15:00 – Orsaken till e-postköerna har hittats och stoppats. E-post levereras nu som vanligt.

Orsaken till e-postköerna var/är en omfattande attack mot våra e-postservrar. För att lösa detta har våra tekniker utvecklat en helt ny modul som, utifrån en lista över ”dåliga e-postservrar” (som tillhandahålls av Spamhaus), blockerar ca 200 anslutningar/sekund (80 % av vår e-posttrafik). Blockeringen påverkar inte vanlig e-posttrafik med legitima e-postmeddelanden.

Senast ändrad av Jonathan Sulo
Gå till startsidan