2014-08-18 14:41 E-post via webbservrar

Vi har noterat en kraftig ökning av mängden spam som skickas via våra webbservrar, främst pga bristande spamskydd och säkerhetshål i våra kunders hemsidors kontaktformulär. Denna spam gör att våra webbservrar blockeras av olika spamlistor, så e-post via kontaktformulär inte kommer fram.

Våra tekniker arbetar aktivt med att hitta och stoppa dessa spamutskick samt att försöka avlista våra webbservrar i spamlistorna. Men även om en webbserver avlistas så blir den snart listad igen pga nya säkerhetshål. Så detta är inte hållbart.

För att lösa detta ordentligt så kommer vi inom kort att införa ett regelverk på våra webbservrar vad gäller den e-post som skickas genom dessa. I regelverket kommer vi enbart att acceptera e-post som skickas från/till domännamn på våra webbservrar. Regelverket kommer att implementeras här inom kort.

Om ni har kontaktformulär på er hemsida som inte fungerar så har vi ett antal manualer som kan hjälpa:

Spamsäkert formulär i WordPress
Skicka e-post från hemsida via SMTP (PHP)
Skicka e-post från hemsida via SMTP (.NET)

Senast ändrad av Jonathan Sulo
Gå till startsidan