Exchange för Mail i Mac

Publicerat den februari 1, 2019 11:10 av Richard Borin. Lagrat i E-post

Det har upptäckts ett säkerhetshål i NTLM på Microsoft Exchange 2013 och senare, det finns i dag inte någon lösning tillgänglig för felet. Vi har därför stängt av funktionen med EWS för att förhindra att vår e-post miljö är sårbar då säkerhetshålet kan innebär att otillåtna användare får tillgång till informationen. Detta innebär att klienter som använder EWS som till exempel Mail för Mac inte är tillgängliga för e-post uppdateringar. Man kan med andra ord inte få nya mail för Exchange/Premium konton som används i Mac Mail. Mailen fungerar via IMAP, på telefoner och webbmail.

Vi beklagar att vi behövt akut stänga av den här servicen, men säkerheten kommer först och så fort en lösning finns tillgänglig hos Microsoft så kommer vi att återaktivera funktionen.

Mer information om felet kan ni läsa här: https://www.kb.cert.org/vuls/id/465632/

UPPDATERING 4/3:  Felet är nu avhjälpt och EWS är påslaget.

Inga kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.